2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

2.7 Victoria Boutenko 'Žalumynai gyvenimui', Mijalba 2012


Mano atsiliepimas. Perskaičiau jau antrą V.Boutenko knygą apie žalumynus ir pradėjau reguliariai gerti žaliuosius kokteilius. Tikrai pastebėjau, kad jie priduoda daug energijos- bėgti pasidarė lengviau. Ši knyga iš esmės perteikia tą pačią informaciją, kaip ir 'Žaliųjų kokteilių revoliucija', tik plačiau ir moksliškai pagrįstą. Susidomėjau žaliavalgystės pradininkės Annos Wigmore asmenybe. Kaip būdama garbaus amžiaus ji neturėjo nė vieno žilo plauko, nesirgo jokiomis ligomis? Taip pat nesuprantu, kodėl pati Victoria Boutenko taip prastai atrodo. Peržiūrėjau daugybę jos nuotraukų internete- visur apkūni, o vėliau dar ir raukšlėtu veidu. Kaip ji gali būti pavyzdys sekėjams, taip atrodydama? Kelia abejonių ir kai kurių žalumynų vartojimas. Daugelis jų neauga Lietuvoje arba yra piktžolės. Ar verta vartoti svetimų šalių, atvežtinius augalus? Be to, kokteiliams naudojama daug vaisių, taip pat egzotinių, kas mano įsitikinimu nėra gerai.
Verta žinoti. Žalumynai nėra daržovės ir jie nėra krakmolingi. Tai vienintelis maistas, padedantis virškinti kitokį maistą, stimuliuodamas virškinimo enzimų išsiskyrimą.
Vėžys- tai nepakankamas ląstelių aprūpinimas deguonimi. Vėžio ląstelės veši tik anaerobinėje arba RŪGŠTINĖJE aplinkoje. 
Žalumynų nauda: šarmina organizmą; aprūpina energija; gerina žarnyno veiklą dėl daugybės skaidulų; gerina miego kokybę; atpratina nuo nesveiko maisto ir kt.
Įvertinimas: 9/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą